maandag 23 maart 2009

22 maart 2009
HIV-theaterstuk
De eerste voorstelling over HIV ging deze week van start. De try-out vond plaats in een middelbare school. Raar om enkele scholen van binnenin te zien. Erg oud en versleten infrastructuur, weinig didactisch materiaal, bloemengordijnen en –behangpapier. Overal, in elke winkel en alle scholen moet je je jas afgeven aan de vestiaire en is het verplicht je handtas in een locker te stoppen, gratis uiteraard, gewoon voor de veiligheid. En dan staan er nog minstens 2 veiligheidsmensen aan de uitgang. Deze week spelen we de voorstelling in een ander stadje, benieuwd om eens buiten Samara te komen.
Ons theater maakt deel uit van een cultuurcentrum ‘Art Propaganda’. Dit centrum organiseert tal van gratis voorstelling, films, festivals enz. Elke zaterdag kan je een muziekvideo bekijken. Komende zondag is er een masterclass over analoge synthesizers. Ik vind het leuk om rond te hangen in Art Propaganda. Het gebouw is zo oud en gezellig dat het een decorstuk is op zichzelf. Er staan enkele piano’s, er loopt steeds leuke compagnie rond én er is wireless internet.

Lesgeven
Dankzij de universiteit van Samara geraken wij aan een visum. Als tegenprestatie geven alle vrijwilligers enkele uren les. Deze week is het krokusvakantie en wordt er in de scholen voor opvang gezorgd. Kinderen van 8-12 jaar brengen enkele uren met ons door, op een speelse wijze in een andere taal. Morgen leer ik hen ‘Mon coq est mort’ aan. Na de Hongaarse kinderen en de leerlingen van Virgo Sapiens zullen nu ook Russische kinderen “potteke stamp” kennen (klap klap potteke…).

Vrije tijd
De homeparty van Braga&Leonardo was een onverwacht succes. En blijkbaar is het hier niet de gewoonte om na een feestje naar huis te gaan, nee, blijven tot je niet meer kan en dan crashen op de zetel… Gevolg: de middag nadien was nog steeds iedereen aanwezig.Langzaam aan leer ik meer en meer mensen kennen. En alweer merk ik dat zelfs in Rusland de wereld klein is. Wie dacht dat men hier enkel kan uitgaan in discotheken is mis! Vrijdag nam Artur de DJ ons mee naar een breakcore party. Daar zag ik een andere soort jeugd dan in het dagelijkse straatbeeld. Jaja, de reggae scene van Samara … (te bezichtigen bij mijn foto’s)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten